Gastenboek

Als je goede herinneringen hebt of een leuk bericht wil plaatsen over de bijgewoonde vogelexcursie, doe dat dan in mijn Gastenboek. Vooral leuke reacties zijn meer dan welkom!

Waarnemingen

Tijdens al onze vogelexcursies zijn er inmiddels 185 verschillende vogelsoorten waargenomen. En lijst met welke vogel en waar zie je door op LIJST knop te klikken!

Een greep uit de eerdere reacties..

januari 2021

….een mooie dag om naar de Zuidpier in IJmuiden te gaan. Hier zitten vaak “aparte” soorten die je op andere locaties bijna nooit ziet.

We begonnen al met een groepje sneeuwgorzen. Prachtige vogeltjes die alleen in de winter onze kust aan doen.

Ron ontdekte tussen de zwarte zeeeenden een grote zeeeend. Dat was al een bonus.

Een kuifaalscholver zat prachtig mooi op een rotsblok, waar we mooie plaatjes van konden schieten.

Verderop een drieteenmeeuw en een kanoetstrandloper.

Altijd in deze periode wel aanwezig de steenlopers, de paarse strandlopers en de drieteentjes.

Een prachtige vogelkijkochtend o.l.v. een prima gids en het mooie weer hielp daar zeker bij!

Thomas en Hein

24 april 2021

Hele leuke excursie met Ron Gans. Gele kwikstaartjes, rietzangers, lepelaars, buizerds, kiekendieven, kluut en grutto’s. Tureluurs en visdiefjes… we komen ogen en oren te kort!! Wintertaling, slobeentjes, veldleeuweriken, torenvalk en graspiepers en op zoek naar uilen. Veel gezien en gehoord!!

Voor herhaling vatbaar, zeker ook vanwege de lekkere koffie en versnaperingen en goede (leen)kijkers!!

Familie Hos Ineke en Willem

2 mei 2021

Enorm leuke excursie met een enthousiaste , vriendelijke en deskundige vogelaar. Hoogtepunten waren voor ons; de bruine kiekendief die een eind met ons opvloog, de broedende kluten, de steenuil, de vissende lepelaars en de bonte strandloper. Allemaal haarscherp in beeld gebracht door de telescoop van Ron.

Een heerlijke ochtend, in de relaxte sfeer. En ook nog een kop koffie tussendoor, wat meer dan welkom was in de kou van begin mei!

Ron weet erg veel van vogels en kent het gebied op zijn duimpje. Wonderlijk hoe hij precies weet waar hij- zo’n beetje op bestelling- allerlei vogels kan vinden.

Dank Ron voor de geweldige ochtend!

Karin en Alice

29 mei 2021

Op 29 mei een dagje wezen vogelen onder de kundige leiding van gids Ron in de buurt van Hargen. Af en toe een buitje, maar dat mocht de pret niet drukken.

Veel vogels te zien bij het vogelparadijs “de Putten”, waar het een drukte van jewelste was van grote sterns en visdieven.

Ook zagen we enkele dwergsterns, dat zijn net hele grote vlinders. De zilverplevieren waren op hun mooist in hun prachtige zomerkleed.

Bontbekplevieren, kleine plevieren, kluten en oeverlopers waren druk aan het fourageren in het slik. Een drieteenmeeuw stond z’n veren te poetsen.

Een jagende bruine kiekendief gaf boven het riet een mooie show weg. Verrassend was de kleine zilverreiger die in een slenk stond te azen op kleine visjes.

In de duinen zagen we nog een roodborsttapuit, kneutjes, putters en groenlingen.

Een zeer geslaagde excursie en we gaan zeker nog eens reserveren!

Karen en Reinier

4 juni 2021

Wat een mooie dag om vogels te gaan kijken. Wensvogels hebben wel wel…alles wat we nog nooit gezien hebben.

Nu zijn we zelf al enige tijd op pad om vogels te kijken. Allen de kbv’s ( kleine bruine vogeltjes) uit elkaar houden vonden wij wat lastig.

Gelukkig kon jij daar ons heel goed mee helpen! Wij hebben een heerlijke dag gehad. Zo veel verschillende vogels gezien!!

Wat wij ook heel fijn vonden, is dat je echt de tijd nam voor ons voor al onze vragen. Goeie koffie ook ( zeker niet onbelangrijk!).

Die 4 uur waren zo om! We hebben veel geleerd zoals wat een onomatopee-roep betekend en de roep van de cetti’s zanger leren kennen.

Wij gaan zeker in de herfst/winter nog een keer mee. Hartelijk bedankt voor vandaag.

Joris en Laudine

8 juni 2021

We hebben vanmorgen genoten van een prachtige vogelexcursie. Wat hebben we veel vogels gezien en gehoord! Ron heeft

ons mee genomen naar mooie plekjes waar we soorten zoals grutto, tureluur en kluut goed konden zien. Onderweg er naar toe zagen

we nog een lepelaar druk bezig visjes te vangen. De gele kwikstaart en de bruine kiekendief hebben we ook gezien! In het Twiske zijn we op zoek

gegaan naar de kleine vogels. Ook de rietzanger, bosrietzanger, tjiftjaf en fitis zagen we. En jawel we hebben de koekoek prachtig kunnen zien. Wel twee!!

En een snor, en als klap op de vuurpijl nog een spotvogel gehoord en vluchtig gezien.

Een waardevolle en plezierige excursie. Een aanrader!

Houdoe en tot ziens.

Hennie en Saskia

17 juli 2021

Op 17 juli j.l. met een groepje van 6 personen o.l.v. Ron een fantastische excursie gedaan in het gebied de Zouweboezem bij Ameide/ Tienhoven.

Het mooie weer hielp daarbij. Gelijk konden we al 2 jonge ooievaars op het nest bekijken bij het parkeren van de auto.

Na kwartiertje wandelen zagen we de eerste zwarte sterns al vliegen die druk bezig waren om voedsel te brengen naar hun jongen.

Enkele zaten nog op de speciaal daarvoor gemaakte broedvlotjes.

Een blauwborst in het riet, veel overvliegende purperreigers, want hier zit één van de grootste broedkolonies van Nederland.

Een snor was prachtig te bekijken tijdens zijn kenmerkende zang.

Onderweg tijdens de wandeltocht nog putters, rietzangers, groenlingen, roodborsttapuiten, zwartkoppen en een spotvogel die zich niet liet zien, maar wel horen.

Later nog lepelaars, grote zilverreigers, buizerds, boomvalk en bruine kiekendieven en op de terugweg langs een rietveld naast de rivier de Lek prachtig een roerdomp kunnen bekijken.

Een super dag, Ron bedankt!

Laura

Op een mooie dag midden in juni hadden we bij “Vogelexcursie.nl” een boeking gedaan met Ron als gids.

We waren razend benieuwd wat we allemaal te zien zouden krijgen… en het was geweldig!

We begonnen met een rondje Wormer- en Jisperveld met o.a. watersnippen, gele kwikstaarten, kleine karekieten, rietzangers en – gorzen.

Geweldig was te zien hoe een bruine kiekendief al vliegend op zoek was naar iets eetbaars. Een torenvalk op een paaltje, bedelende futen achter de ouders aan.

Kuifeend met een rits jonkies achter zich aan. Hoog in de lucht nog zwevende buizerds. Canadese ganzen ( groot en klein) en brandganzen in het veld.

Een ronde door de Wijdewormer leverde ons o.a. nog vissende lepelaars, kluten op en een rustende steenuil bij zijn nestkast. Dat was een bonuswaarneming zei Ron.

Het was geweldige ochtend met mooie vogels. Ron bedankt voor de fijne manier van “gidsen” en er komt zeker een volgende keer….

Mandy en Ries

3 september 2021

Op vrijdag 23 september met Ron als gids een excursie geboekt naar de waterberging Twisk bij Opperdoes en Den Oever/ Dijkgatweide. Altijd leuke plekken met bijzondere waarnemingen. Op de eerste locatie zaten veel eenden waaronder wintertalingen, slobeenden en enkele pijlstaarten. Een flink aantal kemphanen, goudplevieren, enkele kluten en drie bontbekstrandlopers. Een hongerige slechtvalk zorgde ervoor dat de hele zaak opvloog, dat is een magnifiek gezicht! Ook nog een late bruine kiekendief ter plaatse. Verder richting Den Oever waar we de eerste toendrarietganzen zagen en een groep van circa 800 goudplevieren. De eerste kollen waren ook aangekomen. Veel kuifeenden, enkele toppers en tafeleenden in de Wielen en wintertalingen, slobeenden en krakeenden in het Dijkgatweide. In Den Oever tegenover het gemaal Leemans veel futen, kuif- en tafeleenden en nog een familie dodaars waaronder drie jongen met de ouders nog in zomerkleed. Prachtige fuutjes zijn dit toch. Een groep van circa 20 lepelaars stonden uit de wind met de kop in de veren en die zullen binnenkort wel zuidwaarts gaan. Het was een zeer geslaagde excursie en voor herhaling vatbaar!!

Rien

Een excursie met Ron is zeker een aanrader voor zowel de beginnende vogelliefhebber als een wat meer ervaren vogelaar! Van te voren is het mogelijk om een wensen lijstje door te sturen en Ron doet er dan ook zeker alles aan om je die soorten te laten zien (indien mogelijk uiteraard). Watersnippen, kemphanen, lepelaars, goudplevieren en nog veel meer was er te zien tijdens de excursie! Ron vertelde met veel enthousiasme over de vogels, wat nog eens extra informatie gaf. De koffie en lekkere koek gingen er ook goed in op deze frisse ochtend eind september. Een geslaagde dag dus.

Groet, Mike